Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ομάδες αυτογνωσίας

Σε ποιούς απευθύνεται:
Σε όλους όσους αισθάνονται πως υπάρχει η ανάγκη να μιλήσουν σχετικά με θέματα που τους απασχολούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον.
  • Ταιριάζει αφενώς σε ανθρώπους που νοιώθουν άνετα να μοιράζονται τις εμπειρίες τους με συνανθρώπους τους αλλά και αφετέρου ενδείκνυται για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μια δυσκολία στις κοινωνικές συναθροίσεις, καθώς μέσα από αυτή την διαδικασία και σε ασφαλές περιβάλλον ανακαλύπτουν πως μπορούν να συγχρωτιστούν και να δημιουργήσουν υγιείς κοινωνικές σχέσεις.
  • Η ομαδική διαδικασία της αυτοαποκάλυψης οφελεί το κάθε μέλος ξεχωριστά καθώς το παρακινεί να προχωρήσει σε περίπτωση που παρουσιάζει μειωμένο ενδιαφέρον να αλλάξει μια κατεστημένη κατάσταση.
  • Η ομάδα μοιράζεται τα θέματα όλων των μελών της , έτσι ο κάθε συμμετέχων αντιλαμβάνεται πως δεν είναι ο μοναδικός που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα.
Το να συμμετέχει κανείς σε μια ομάδα αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης και να εμβαθύνει στον εαυτό, ειναι μία διαδικασία που μπορεί να προσφέρει ψυχική ανάταση.
Επιπλέον η δυνατότητα εκμάθησης των εργαλείων εκείνων που θα τον βοηθήσουν να ξεπεράσει με πιο λειτουργικό τρόπο τα θέματα που προκύπτουν, του παρέχει ένα αίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης για τον εαυτό.

http://www.mytherapy.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου