Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Η Γνωσιακή Συμπεριφορική προσέγγιση

Η Γνωσιακή Συμπεριφορική προσέγγιση στη θεραπεία των διαταραχών-δυσκολιών είναι εφοδιασμένη με όλα τα κατάλληλα εργαλεία, με ένα πολύ σύγχρονο οπλοστάσιο στην υπηρεσία των θεραπευόμενων. Η βραχεία-σύντομη θεραπεία δεν κρατά τίποτε κρυφό απο τον θεραπευόμενο.
Ενεργεί συμμετοχικά, τον εκπαιδεύει, τον καθιστά γιατρό του εαυτού του και του παρέχει ασφάλεια σε κάθε συνάντηση με τον τρόπο που είναι δομημένη. Με έντυπα, τεχνικές, ακουστικά μέσα και ψυχοεκπαίδευση, βρίσκεται στην υπηρεσία των ανθρώπων που κάποια στιγμή στη ζωή τους θα αντιμετωπήσουν μια δυσκολία, δηλαδή όλους εμάς που η σύγχρονη ζωή με τις υψηλές απαιτήσεις πιέζει αφόρητα για επιδόσεις.
Επιπλέον υποστηρίζουμε πως η αποκατάσταση του στίγματος των ψυχικών διαταραχών είναι υπόθεση όλων μας. Το άγχος, οι φοβίες είναι δείγματα της ανθρώπινης υπόστασης μας, τα αναγνωρίζουμε γιατί είμαστε άνθρωποι και μετά τα ξεπερνάμε με το σωστό τρόπο.
Και φυσικά η προσέλευση και μόνο στον ειδικό ψυχικής υγείας για ενα θέμα που μας απασχολεί, όχι μόνο δεν μας καθιστά αδύναμους αλλά κατά γενική παραδοχή δυναμικούς διεκδικητές μιας καλύτερης ποιοτικής ζωής που την αξίζουμε.

http://www.mytherapy.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου